Skills gæster SUK-Festivalen

Forud for Vestsjællands største Uddannelses- og Karrieremesse d. 3. september er forberedelserne nu i sin sidste fase. Foruden de over 70 udstillere og mange bands, der gæster SUK’15, bliver der også afholdt kvalifikationskonkurrence, hvor vinderen går videre til DM i Skills.

Skills styrker det gode håndværk

SkillsDenmark arrangerer hvert år DM i Skills, som er en benhård konkurrence mellem erhvervsuddannelserne bl.a. omfattet af håndværkfagets brede vifte af discipliner. Målet er, at sikre en dansk elite af erhvervsfaglige arbejdere, der skal sikre Danmark en plads i den globale konkurrence. Skills ønsker gennem deres nationale og internationale konkurrencer at motivere håndværkere til at yde deres bedste til og blive blandt de bedste i verden til deres fag, hvor de samtidig får mulighed for at etablere et udenlandsk netværk.

Skills har allerede sat én på verdensscenen

SkillsDenmark sender hvert år unge danske håndværkere til nationale og internationale konkurrencer for at dyste mod andre unge i samme fag som dem selv. Det er bl.a. konkurrencer som WorldSkills og EuroSkills, hvor danske håndværkere har skrevet sig ind på den internationale scene. Kokken Kristoffer Ringsing fra Selandias Kokke- & Tjenerskole i Slagelse tilkæmpede sig dette år en niende plads ved VM i Skills, der blev afholdt Brasiliens storby, Säo Paulo.

Skills konkurrence på dette års SUK’15

35 hold, med tre 8. klasseelever på hvert, skal I år dyste mod hinanden til Skills stafetten ved SUK’15. Stafetten indeholder 4 baner, hvor hvert hold sammenlagt har 25 minutter til at løse fire opgaver, der vil blive godkendt af en fagdommer. I stafetten skal der dystes i 4 discipliner, hvor 3 af dem kommer fra håndværkerfagene og den sidste fra SOSU-uddannelsen.

- Skills stafetten er en sjov appetitvækker på, hvad en erhvervsuddannelse er, plus konkurrenceelementet gør det ekstra spændende at være med. Vinderholdet vil kvalificere sig til DM i Skills, hvor de skal dyste mod mange andre vinderhold fra hele Danmark. Hvilke discipliner 8.klasseeleverne præcis skal konkurrere i til SUK’15 holder vi for os selv, så vilkårene er ens for alle deltagere, men det bliver sjovt, fortæller kommunikationsmedarbejder Marianne Marie Andersen fra Selandia i Slagelse.

Praktisk info:

Kl. 9.10 - 13:00 Skills-stafet på Tennisbanerne ved Slagelse Gymnasium