SUK-Festival - En uddannelsesmesse i medvind

Antallet af udstillere og nye indslag stiger stadig til Vestsjællands største uddannelses- og karrieremesse, SUK’15, der afholdes d. 3. september.

Tiden nærmer sig for den årlige uddannelses- og karrierefestival, og alt tegner lovende for SUK’15. Igen i år har udstillere fra hele Danmark fundet vej til Vestsjællands største uddannelses- og karrieremesse.

Selvom der stadig er mere end en måned til at det går løs, er der allerede 56 forskellige uddannelser, virksomheder og organisationer, der har tilmeldt sig Slagelse Uddannelses- og Karrierefestival, også kaldet SUK-Festival. Og flere kommer helt sikkert til, inden SUK-Festival 2015 løber af stablen den 3. september, lyder meldingen fra projektleder Charlotte Lykke Jensen.

- Vores erfaring siger os, at mange udstillere først melder sig til hér efter ferien, men vi er allerede imponerede over det store antal tilmeldte udstillere. Vi bestræber os på at have noget for en hver smag, hvad end man er til bøger eller værktøj, studier eller job. Derfor er det så vigtigt for os, at så mange virksomheder og uddannelser som muligt tilmelder sig, forklarer hun.

Noget for enhver smag på SUK’15

Det store antal udstillere, der måske til dels skyldes, at det er gratis at have en stand på SUK-Festival, betyder blandt andet, at de unge vil få gode råd og vejledning om alt fra efterskoler og forsvaret til erhvervsuddannelser og universiteter.

Igen i år vil de besøgende få en unik lejlighed til at se erhvervsskolen Selandias værksteder i funktion og prøve kræfter med de mange forskellige håndværk. Af videregående uddannelser deltager blandt andre Syddansk Universitet med deres godt 115 forskellige uddannelser, og Copenhagen Business School (CBS) med deres 19 bacheloruddannelser og 39 kandidatuddannelser. Derudover kommer de mange private og offentlige virksomheder, efterskoler, sprogrejser og fritidstilbud.

- Hele ideen med SUK er, at der både skal være noget for dem, der kommer fra folkeskolen og for dem, der bliver færdige på gymnasiet og måske vil læse videre. Sidste år besøgte godt 8000 personer vores udstillere i løbet af dagen, og vi håber selvfølgeligt, at endnu flere finder vej til SUK’15. Det kræver nok bare lige, at vejrguderne er med os. Men det har de været de sidste 5 år, afslutter Charlotte Lykke Jensen forhåbningsfuldt.

Fakta:

  • SUK-Festival er en endagsfestival, der afholdes den 3. september kl. 9 – 14 på området mellem Selandia CEU og Slagelse Gymnasium.
  • SUK-Festival giver unge op til 30 år mulighed for at møde og tale med uddannelser og virksomheder om, hvad de kan tilbyde.
  • Det er sjette år i træk, at Slagelse Uddannelses- og Karrierefestival bliver afholdt.
  • Siden den første SUK-Festival i 2010 er antallet af besøgende steget støt fra 2500 til godt 8000 unge.
  • Det er gratis for udstillere at have en stand på SUK-Festival