SUK hjælper unge med at finde deres retning

Kom og mød et væld af muligheder inden for uddannelse og karriere på SUK-festival den 8. september.

I sidste uge fik over 66.000 studerende tilbud om en plads på en videregående uddannelse. Men for mange er valget om, hvad der skal ske efter sommerferien i år eller måske næste år endnu ikke truffet. Skal man læse videre, arbejde eller noget helt tredje? En lang række udstillere står klar torsdag den 8. september til Slagelse Uddannelses- og Karriefestival (SUK-festival) for at vise et væld af muligheder inden for uddannelse og karriere.

Hvad skal man vælge?

Kontormus, sygeplejerske, truckfører eller en tur på efterskole eller sprogrejse? Mulighederne er mange, når man er ung. Derfor kan beslutningen om, hvad der skal ske i fremtiden også være svær og for nogen måske en smule uoverskuelig.

- Det er jo et privilegie, at man som ung har så mange muligheder at vælge imellem, når man skal planlægge sin fremtid. Måske netop derfor er det også så svært. Der er rigtig mange uddannelser at vælge imellem, og det kan være svært at gennemskue, hvad forskellene egentlig er. Men hjælpen kan være lige om hjørnet, for SUK-festivalen giver mulighed for, at de unge kan få en snak om fremtidens valg både med udstillerne og med elever fra ungdomsuddannelserne og dermed finde deres retning, siger formand for Uddannelsesudvalget Johnny Persson.

Ikke alle svar kan findes på nettet

Den årlige SUK-festival afholdes for 7. år i træk, og planlægningen er i fuld gang. Sidste år besøgte godt 8000 unge SUK-festivalen, og mere end 70 udstillere stod klar til at hjælpe de unge med at blive klogere på deres fremtid.

- Det er et imponerende syn, når SUK-festivalen summer af glæde, nysgerrighed og inspiration blandt alle de unge, som lægger vejen forbi. I Slagelse Kommune har vi et bredt udvalg af både uddannelses- og karriemuligheder, som vi gerne vil vise frem, og samtidig er vi glade for at så mange udstillere udefra også kommer, så vi kan præsentere noget for enhver smag. SUK-festivalen er en rigtig god mulighed for at tale med levende mennesker om alt det, man ikke kan læse på internettet eller i informationsbrochurer, siger formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Helle Jacobsen.

Fakta

  • SUK-Festival er en endagsfestival, der afholdes den 8. september kl. 9 – 14 på området mellem Selandia CEU og Slagelse Gymnasium.
  • SUK-Festival giver unge op til 30 år mulighed for at møde og tale med uddannelser og virksomheder om, hvad de kan tilbyde.
  • Siden den første SUK-Festival i 2010 er antallet af besøgende steget støt fra 2500 til godt 8000 unge.
  • Det er gratis for udstillere at have en stand på SUK-Festival 

Flere oplysninger

 

Pressemeddelelse 5. august 2016