Virksomhederne er vilde med SUK

Når de unge besøger SUK-Festivalen d. 13. september, vil de møde stande fra store virksomheder som Maersk Line og Novo Nordisk. De deltager alle, fordi de ønsker at komme endnu tættere på de unge, og særligt dem som overvejer en erhvervsrettet uddannelse er i høj kurs.

For niende år i træk løber Slagelse uddannelses- og Karrierefestival af stablen, og de mange besøgende vil denne gang blive mødt af over 80 stande fra uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Særligt erhvervslivet vil være solidt repræsenteret, og spørger man Novo Nordisk er de ikke i tvivl om, hvorfor festivalen er vigtig.

- Vi deltager, fordi det er et godt sted at møde og tale med de unge om uddannelse, elevpladser og karriere. Her møder vi ikke kun unge fra lokalområdet, men fra hele landet. Vi vil naturligvis gerne tale med dem om de mange spændende muligheder, en erhvervsuddannelse kan åbne op for. Desuden vil vi gerne sprede budskabet om, at det er muligt at læse til diplomingeniør i bioteknologi i Kalundborg – der er et hotspot indenfor biotekproduktion, siger Michael Hallgren, Produktionsdirektør hos Novo Nordisk Kalundborg.

Også denne gang vil SUK-Festivalen være opdelt i klynger, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner indenfor samme område vil være placeret tæt på hinanden. En af de uddannelser, som vil stå i samme klynge som Novo Nordisk er Processkolen i Kalundborg, og her mener man, at fordelingen giver god mening.

-Vores studerende har løbende brug for gode og lærerige praktikforløb. Derfor er det alfa og omega for os, at vi er tæt på de virksomheder, vi normalt samarbejder med, så vi fortsat kan opretholde den tætte relation. På den måde er SUK ikke bare et møde mellem de unge og os, men lige så meget et gunstigt samarbejde mellem virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne, siger vejleder Michael Gransøe fra Processkolen i Kalundborg.

På Processkolen uddanner man hvert år fyrre nye procesoperatører, hvilket gør skolen til den største udbyder af uddannelsen. Men det bliver sværere og sværere at skaffe nye studerende, og det kan i sidste ende betyde mangel på vigtig arbejdskraft, fortæller Michael Gransøe og fortsætter:

-Behovet for dygtige procesoperatører stiger stødt, og det betyder, at det er helt afgørende for os at komme solidt ud til de unge. Derfor glæder vi os meget til at deltage i årets SUK-Festival, så vi fortsat komme i dialog med de mange dygtige unge i nærområdet.

SUK festivalen afholdes den 13. september i området mellem Slagelse Gymnasium og ZBC Selandia i Slagelse.

Fakta om SUK

Slagelse Uddannelses- og Karriefestival(SUK-festival) afholdes en gang om året.

8.000 unge mellem 14 og 30 år forventes at deltage i årets festival.

SUK-festivalen er en mulighed for at komme i kontakt med uddannelsesinstitutioner og virksomheder og høre om, hvad de kan tilbyde.

SUK-festivalen består af stande fra både private virksomheder, universiteter, gymnasier og efterskoler, offentlige arbejdspladser, ungdomsuddannelser, forsvaret, politiet og mange flere.

Flere oplysninger:

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 • Vejleder fra Processkolen i Kalundborg Michael Gransøe,
  Mail: mig@eucnvs.dk

 • Senior Manager, Communication & Public Affairs hos Novo Nordisk, Stine Gry Roland,
  Tlf. 30750567

 • SUK Sekretariatet
  Mail: charj@slagelse.dk
  Tlf. 29387199

Pressemeddelelse 5. september 2018