SUK-Festival tilbage i vant form

Nu sker det endeligt - Vestsjællands største karrierefestival er retur for fuld styrke den 8. september!

I år er SUK-Festival endeligt tilbage i den form, som mange unge har savnet de seneste par år. Nemlig med et meget konkret fokus på, at de besøgende både kan høre om, men også opleve, hvad udstillerne tilbyder i praksis, og hvad en hverdag i virksomhederne byder på.

- Vi har alle dage insisteret på, at SUK-Festival skal være en levende uddannelsesmesse. De unge skal kunne prøve, smage, føle og undersøge de forskellige uddannelses- og karriereveje, der ligger foran dem. Ellers bliver det meget hurtigt alt for abstrakt – og ikke mindst kedeligt – at tale om fremtiden, siger Anette Steffensen, der er projektleder for Slagelse Uddannelses- og Karrierefestival 2022.

For hende er det en kæmpe glæde, endeligt igen at kunne åbne op og byde velkommen til unge fra nær og fjern i Uddannelsesfirkanten i Slagelse.

Et væld af oplevelser og udstillere

SUK-Festival byder i år både på SUK-scenen, hvor besøgende blandt andet kan opleve musikværkstedet fra Korsør Produktionsskole, opvisninger fra efterskolerne i området rundt om på pladsen, de arbejdende værksteder hos ZBC og meget mere, der kan opleves og udforskes.

Der er allerede tilmeldt mere end 70 forskellige uddannelsesretninger, virksomheder og foreninger på dagen, så der bliver noget for enhver smag. Blandt de helt store navne indenfor karriere, kan de besøgende møde både Mærsk Line, Novozymes, Novo Nordisk og Arla Foods, der alle stiller med egne uddannelser, elevpladser og en næsten uendelig mængde karrieremuligheder.

På uddannelsessiden er der også store spillere med på festivalen. SDU, Absalon og Zealand støtter som altid op om SUK-Festival – men i år kan de unge også møde RUC på pladsen og endda Fiskeriskolen EUC Nordvest der tager turen helt fra Thyborøn til Slagelse for at introducere kommunens unge til deres uddannelser.

FAKTA OM SUK-FESTIVAL:

  • Slagelses Uddannelses- og Karrierefestival afholdes den 8. september kl 9-14, på området mellem Slagelse Gymnasium og ZBC.
  • Der forventes op mod 7000 besøgende i løbet af dagen
  • Der er tilmeldt 71 udstillere, både uddannelser, virksomheder, høj- og efterskoler, foreninger