Program

SUK-Festival 10. september 2020

Programmet for SUK-Festival 2020 er stadig i støbeskeen. Så snart, vi har noget klar, vil det komme på siden hér.

Indtil da kan du se, hvad der var på programmet for SUK-Festival 2019.

SUK-Festival 2019

Kom og se Borgmester John Dyrby Paulsen blive ”hængt ud” på FN Verdensmålstorvet, som ligger i midten af SUK Festivalpladsen. Klokken 9.00 byder Borgmesteren velkommen og åbner officielt SUK 2019 fra 50 meters højde over pladsen – kom og vær med!

SUK-Festivalen har i år FN Verdensmål som tema, og du kan med fordel slå et smut forbi FNs Verdensmålstorv, hvor du vil støde på Slagelse Kommunes generelle stand om verdensmål, ZBC’s tøjbyttestand, KRAS TV2 Øst’s ungdomsredaktion og mange flere, ligesom du på resten af festivalen vil kunne orientere dig om, hvordan virksomheder og uddannelser arbejder med verdensmålene.

Besøg vores mange stande på SUK-festivalen og bliv klogere på dit uddannelsesvalg.

Meget mere program 2019
 • Tøjbyttecentral

  BYT-TIL-NYT på SUK.

  I år er der fokus på bæredygtighed!
  ZBC Business/Handelsskole EUD står for en tøjbyttecentral, hvor genanvendelighed og genbrug er i højsædet, og hvor du kan score nyt, brugt, fedt tøj.

  Så tag et stykke tøj med på SUK og kom ned på Verdensmålstorvet og byt!

 • Konkurrencer og Quizzer

  På mange af standene er der lykkehjul, konkurrencer og quiz, som du kan deltage i, bl.a. hos Perron 3, Slagelse Bibliotekerne, andedam og spørgsmål om Verdensmålene hos HF og VUC KLAR på håndværkervejen og Slagelse Kommune på FNs Verdensmålstorvet m.fl.

 • Sport

  Slagelse Talent og Elite - Her kan du blive klogere på, hvordan du kan tage en ungdomsuddannelse og samtidig dyrke sport på højt niveau.

 • Arbejde med mennesker

  Drømmer du om at arbejde med mennesker? Vil du gøre en forskel for menneskers sundhed og trivsel? Mulighederne er mange – Du kan gå mange forskellige veje for at komme til at arbejde med mennesker.

  Besøg mange af de sundheds- og socialfaglige uddannelser i Grotten og på scenen på Slagelse gymnasium. Her finder du bl.a. social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter samt pædagoger og lærere og nogle af de arbejdspladser, som netop ansætter medarbejdere med disse kompetencer. 

 • Landbrug, gartner og noget med dyr

  Vil du ta' en fed uddannelse under åben himmel?

  Så besøg Landbrugsskolen Sjælland fra Høng og Landbrugs- og Gartnerskolen ZBC og test om du har talent for at styre en gravemaskine?

  Måske drømmer du om at være den, som gør klar til de største byggerier i fremtiden?

  Test dig selv og få svaret i struktør udfordringen. Vi glæder os til at møde dig og husk, at du også kan møde et par af dyrene, som bor på Landbrugs- og Gartnerskolen.

 • Film, Tv og medier

  Kig forbi hos ungdomsredaktionen fra TV2 Øst KRAS -  de giver et mini kursus i MoJo (mobil journalistik).

  KRAS viser hvad MoJo går ud på, og du lærer hvordan du, kun med din mobil, kan producere, redigere og udgive flotte videoer. 

  Ydermere tilbyder de snakken om de etiske overvejelser, der ligger bag når man vil lægge en video/billede på internet og fortæller om Fake News - hvad kan man stole på og hvad kan man ikke stole på.

  Mød også den Europæiske Filmhøjskole og hør om mulighederne hos dem – måske det er din retning.

 • Frivillighed, foreninger og organisationer

  Vi sætter spot på frivillighed i Alleen op imod X-class bygningen. Her kan du blive klogere på hvordan, du kan gøre en forskel som frivillig. Du kan finde ud af hvad det kræver at være frivillig, hvordan du kommer i gang og hvad DU får ud af det.

  Du kan også møde Slagelse Ungeråd og det fælles kommunale elevråd.

  Besøg også de mange faglige organisationer på SUK og hør om arbejdsvilkår og muligheder inden for de forskellige brancher.

 • Uddannelse, job og karriere

  For dig over 18 år, er teltet ”SUK for unge voksne” et godt sted at besøge, hvis du er på jagt efter et job eller vil vide, om du kan få merit for erfaringer, du har fra job eller tidligere uddannelse, eller om du måske kunne se dig selv som voksenlærling – kig forbi og tal med vejledere og rekrutteringskonsulenter og tal evt. med en konsulent om job i Europa.

 • Politi, Forsvaret og Falck

  Besøg Politiet og hør om de mange muligheder for uddannelse og karriere, ligesom du lige kan tjekke udstyret ud i politibilerne.

  Hos Forsvaret har du også mange forskellige uddannelses- og karrieremuligheder, og her har du også mulighed for at udfordre dig selv i "fysiske tests".

  Brænder du for at blive ambulanceredder så kig forbi Falck og tjek en ambulance ud indefra.

 • Sundhed

  Sundhedstjenesten er et rejsehold i rygeforebyggelse
  og er klar til en snak om cigaretter, e-cigaretter, vandpibe, snus, tyggetobak
  og hash.

  Du kan få målt kulilte i din udåndingsluft, der viser hvor forurenende
  lungerne kan være, hvis du allerede er ryger. Vi har forskellige apps og
  hjælpemidler til rådighed for et rygestop.

 • Forberedende uddannelser og Fagskoler

  Besøg Vordingborgskolen og den nye Forberedende Grunduddannelse FGU Syd- og Vestsjælland og hør om deres mange forskellige værksteder og linjer.

  Er du til Gastronomi så kig forbi Sorø Fri Fagskole, hvor linjen Gastronomi uddeler smagsprøver, de har også linjen Game Design, hvor de viser eksempler på programmering af spil.                                  

 • Udvekslingsorganisationer, sprogrejser og efterskoler

  Er ungdoms- eller studenterudveksling noget for dig, så kig ind hos AFS: Danmarks største udvekslingsorganisation.

  AFS Interkultur Danmark sender hvert år hundredvis af udvekslingsstudenter afsted til over 30 lande verden over.

  Kom og hør mere om, hvad det kræver at være udvekslingsstudent, og find ud af om det er noget for dig?

  Måske kan et år i udlandet være det helt rigtige for dig og din fremtid?

  Du kan også møde Rotary Klubberne i Slagelse og høre om deres udvekslingsprogrammer.

  Er du mere til sprogrejser, så få en snak med EF Education om deres mange tilbud.

  Er du interesseret i et år på efterskole, så kan du møde nogle af dem på SUK – kig forbi Verdensmålstorvet og lilla zone og se deres tilbud!

 • Industri og teknologi

  Besøg Processkolen fra Kalundborg i ZBC’s hovedbygning (førhen Selandia), som sammen med virksomhederne Novo Nordisk A/S og Equinor fortæller om uddannelse og arbejde med produktion inden for procesindustrien hos f.eks. produktionsvirksomheder. De førende procesvirksomheder i Danmark er i rivende udvikling, hvad angår anvendelse af moderne teknologi og arbejdsmetoder. Så kom og se både gæringsanlæg og robotteknologi.

  Du kan også møde Professionshøjskolen Absalon med deres bioanalytikeruddannelse sammen med SK Forsyning og Kalundborg Forsyning. De fortæller om, hvad man kommer til at arbejde med i et forsyningsselskab; hvilke uddannelsesmæssige profiler de har ansat og hvordan en arbejdsdag ser ud.

  Sidst men ikke mindst skal du lægge vejen forbi det mobile Teknologicenter, der står på FN Verdensmålstorvet og viser et hav af udstyr inden for især robotteknologi. Det er et must, hvis robotter og droner m.m. er noget for dig.

 • Gastronomi - Kokke og Tjener

  Hos Comwell kan du møde repræsentanter fra reception, køkken og restaurant, der vil blive vist slideshow og ellers vil der være mulighed for at tale om, hvordan det er at arbejde i hotelbranchen.

  Vil du smage på en unik uddannelse?

  Glæd dig til at møde Kokke- og Tjenerskolen ZBC. De seje kokke elever står ved grillen og laver de lækreste smagsprøver, som tjenereleverne vil servere for dig. Deres elever brænder for at give dig en smagsoplevelse, som du får svært ved at glemme. Måske får du også smag for en uddannelse på Kokke- og Tjenerskolen.

 • Maritime uddannelser og brancher

  Mød både HF Søfart og virksomheder som DFDS, der er en spændende, international shippingvirksomhed, hvor du kan få en karriere enten på land eller til søs, inden for alle mulige fag fra skibsassistenter til kokke og tjenere og mange flere. 

  Du kan også få indblik i de spændende muligheder til søs hos Maersk Line som enten skibsfører eller maskinmester.

  Gå forbi og få en snak med en af de dygtige kadetter.

 • Håndværkervejen

  Glæd dig til at gå ned ad håndværkervejen; vi har overraskelser klar til dig.

  Du vil med garanti få testet dine skills.

  Nu er spørgsmålet: Er du klar til at opleve duften af træ, metal, maling og har du styr på strømmen; Kan du styre en fjernstyret lastbil? og har du forstand på at skifte hjul på en bil?

  På Håndværkervejen møder du elever, der kan fortælle dig om hverdagen som tømrer, maler, mekaniker, murer, byggemontagetekniker, entreprenør- og lastvognsmekaniker, VVS energi, elektriker, data og kommunikation, industritekniker, smed, automatiktekniker eller bus- og lastbilchauffør.

  Besøg også det mobile Teknologicenter for Byggeri og Bolig som viser forskellige byggematerialer og deres karakteristika omkring bæredygtighed.  

 • Merkantil

  Drømmer du om at arbejde med tal, eksport, sprog, marketing og måske ledelse? Oplev de syv seje studieretninger og hverdagen på HHX.

  Drømmer du om at blive student fra HHX, får du her en unik mulighed for at tale med elever, som lige nu er en del af hverdagen på HHX.

  Kig også forbi EUX og Handelsskolens stand og tjek dine muligheder ud.

  Er du god til mennesker og vil du blive en del af de bedste i branchen til at afsætte og sælge produkter og varer. Få også en snak med Salling Group, og hør om arbejdet i deres koncern og mange forretninger.

  Tjek også de mange videregående uddannelser som Service Økonom, Administrations Bachelor, Leisure Management og alle de mange tilbud fra Syddansk Universitet.

 • Naturvidenskab, Teknologi og SciTek

  Har du lyst til et liv med naturvidenskab, teknologi og teknik? Besøg HTX og oplev deres elever eksperimentere i de nye lækre laboratorier og bliv klogere på deres syv fede studieretninger. De giver dig mulighed for at læse videre til tandlæge, læge, dyrlæge, lærer og meget mere.

  Har du allerede en HTX uddannelse, så kan du som noget nyt i år møde Absalons SciTek Læreruddannelse, som netop er for dig, der er vild med naturvidenskab og teknik og kan se dig selv i at skabe læring gennem robotteknologi og forsøg.

  Drømmer du om at arbejde med udvikling og produktion inden for medicin, ernæring, energi og miljø? Vil du samarbejde med nogle af verdens største bioteknologiske virksomheder?
  Tjek Diplomingeniør i Bioteknologi og deres bakterier og mød også Novo Nordisk A/S og nogle af de uddannelser, som deres ingeniørstuderende i bioteknologi samarbejder med.

  Tjek også om videregående uddannelser til Laborant, Jordbrugs- eller Produktionsteknolog kunne være noget for dig. 

  Kig også forbi Danmarks Tekniske Universitet - DTU Fotonik og hør om OpticsCamp sommerskolen, som er et gratis tilbud til unge gymnasie studerende, som har interesse for fysik, optik, LED, solceller, laser, optisk kommunikation og medicinske anvendelser af LYS osv.