SUK-Talks 2020

SUK-Talks for de ældste unge

Der var sidste år oplægsholdere for dem, der var i gang med en ungdomsuddannelse. Det var særlige oplæg vedrørende mulighederne omkring videregående uddannelser, men også om muligheder for en karriere i forskellige virksomheder, iværksætteri og muligheden for at blive selvstændig.

Klik i de forskellige bokse for at se hvad oplæggene handlede om.

De forskellige temaer
 • 1. Slagelse som studieby - en by med muligheder

  Bacheloruddannelse i International Virksomhedskommunikation og Professionsbachelor i Digital Markedskommunikation på SDU

  Hør om kommunikationsuddannelserne på

  som er for dig, der vil arbejde med kommunikation og branding, marketing og forbrugeradfærd samt digital kommunikation og visuelt design i en international kontekst. Du bliver god til både dansk og engelsk. Du vil også høre om det tætte og nære studiemiljø på SDU Slagelse og om de mange erhvervsaktiviteter, som er en naturlig del af din studiehverdag.

  Vil du være med til at klæde børn og unge på til fremtiden?

  Hør om uddannelsen til

  på Absalon. Uddannelsen rummer mange muligheder – både under uddannelsen og i de efterfølgende jobs. Du vil møde studerende, der vil fortælle om uddannelsen og om livet som studerende på Professionshøjskolen Absalon.

  Laborant og jordbrugsteknolog - Zealand

  Hvis du vælger en uddannelse til

  hos Zealand, Sjællands Erhvervsakademi kan vi oplyse dig om, at vore uddannede laboranter typisk arbejder indenfor kvalitets- eller miljøkontrol i f.eks. fødevarer, lægemiddel, byggeri eller i forskningen i kemi, biologi eller i fremtidens energi. Uddannelsen til

  giver mange muligheder for at specialisere sig. Du bliver rustet til at arbejde med drift og udvikling af landbrugsproduktion eller miljø- og naturforvaltning samt bymiljøer. Du kan også formidle og rådgive inden for plante- og husdyrsproduktion eller arbejde med forskning.

 • 2. Sundhed, Idræt og Forsvaret

  Bacheloruddannelse i Idræt og Sundhed på SDU - Syddansk Universitet

  Hør om opbygningen og strukturen på studiet

  Du vil få information om, hvordan det er at læse en uddannelse, hvor der læres med og om kroppen. Efter oplægget vil der være rig mulighed for at spørge tidligere studerende og faglige vejledere til råds. 

   

  Professionsbacheloruddannelser på Absalon i Slagelse

  Drømmer du om en fremtid som f.eks. 


  eller inden for


  så har du mulighed for at realisere denne drøm på Professionshøjskolen Absalon i Slagelse. Alle uddannelserne varer 3½ år og indeholder en tæt kobling mellem teori og praksis. Mød lokale studerende og hør om uddannelserne på Absalon i Slagelse, livet som studerende og få info om det nye campus ved Slagelse Station.

  Mød Forsvaret

  Med ca. 21.000 ansatte mænd og kvinder er

  en af Danmarks største og mest alsidige arbejdspladser. Det er en højteknologisk virksomhed, hvor du kan få løn under de fleste uddannelser med fleksible arbejdspladser og løbende kompetenceudvikling. Kom og besøg vores oplæg – her får du mulighed for at lære Forsvaret og vores uddannelser bedre at kende.

 • 3. Fremtidens velfærdssamfund

  Vær med til at udvikle fremtidens velfærdssamfund

  Interesserer du dig for samfundsfag, økonomi og politik? Vil du være med til at udvikle den offentlige sektor? Med en

  bliver du rustet til en karriere i såvel et ministerium, en kommune, i regionen, EU eller i en privat virksomhed. Mulighederne er mange, og du kan i høj grad selv være med til at skabe dem. Uddannelsen varer 3½ år (inkl. praktik).

 • 4. Innovation og iværksætteri

  Multimediedesignere og Produktionsteknologer på Zealand

  arbejder med kreative og praktiske løsninger inden for webdesign, websider, video, digital design og markedsføring. I forbindelse med oplægget vil du høre om, hvordan du kommer til at arbejde med kreativ medieproduktion på et niveau, hvor alle kan være med helt fra starten. Uddannelsen varer 2 år (inkl. praktik). Undervejs arbejder du med praktiske opgaver og projekter, ofte i samarbejde med det lokale erhvervs- og foreningsliv. Det meste af tiden arbejder vi i grupper og med projekter, og vi løser mange opgaver på computeren i undervisningstimerne.


  Uddannelsen til

  tager 2 år over i alt 4 semestre. Der er årligt optage i september måned. Uddannelsen beskæftiger sig med elementer som produktudvikling, konstruktion, teknisk dokumentation, materialelære, virksomhedsteknik, produktionsteknik, automation m.m. Uddannelsen omfatter også en 10 ugers praktik og der skal afleveres et afgangsprojekt. Der er mulighed for meritoverførsel til Ingeniørstudiet – i alt 70 ECTS.

  At være Iværksætter - Mød Slagelse Erhvervscenter

  Drømmer du om at blive iværksætter? Erhvervskonsulent Morten Hass Augustsen fra

  fortæller her om, hvordan din idé til egen virksomhed kan blive til virkelighed. Få viden om, hvilke grundlæggende overvejelser og forberedelser du bør gøre dig, så du får den bedst mulige start på livet som selvstændig erhvervsdrivende og dermed kommer et stort skridt tættere på succes. Der er altid hjælp at hente på rejsen fra Slagelse Erhvervscenter, der har års erfaring med iværksættere og iværksætteri. Morten Hass Augustsen kommer således også ind på både nogle af de gængse faldgruber du bør undgå samt de gode tips. Vi hjælper iværksætterdrømmene på vej. 

   

 • 5. Økonomi og markedsføring

  Bacheloruddannelse i Generel erhvervsøkonomi og Human Resource Management (HA) – Syddansk Universitet

  HA-uddannelserne

  på SDU Slagelse er målrettet dig, der ønsker at læse erhvervs- og driftsøkonomi, marketing, organisation, finansiering og regnskab. På HRM-linjen er der fokus på medarbejderen som ressource på arbejdspladsen. Hør om studiets opbygning, fag og karrieremuligheder. Du vil også høre om det tætte og nære studiemiljø på SDU Slagelse og om de mange erhvervsaktiviteter, som er en naturlig del af din studiehverdag.

  Skab oplevelser som mennesker husker - Absalon

  Vil du arbejde med events, turisme, sport management eller hoteldrift? Som

  bliver du uddannet til at varetage forskellige typer af ledelsesfunktioner inden for drift og udvikling af organisationer inden for oplevelsesbranchen. Leisure betyder fritid, og ledelsesfunktionerne omfatter typisk: projektledelse, koordination, økonomi, personaleledelse, driftsledelse, forretningsudvikling og lignede opgaver. Uddannelsen varer 3½ år (inkl. praktik).

  Serviceøkonom og Markedsføringsøkonom på Zealand

  En

  arbejder inden for en lang række felter inden for markedsføring og salg. Uddannelsen indeholder fag som kommunikation, salg, jura, økonomi, statistik og organisation og samfundsfag. En

  arbejder inden for en lang række felter, hvoraf kan nævnes Hotel, Restaurant, Turisme, Sportsmanagement m.m. I begge uddannelser arbejder vi med praksisnære problemstillinger, hvori indgår game-simulering, virksomhedsbesøg samt en hel del projektarbejde med praksisnære problemstillinger. Uddannelsen varer 2 år (inkl. praktik).

 • 6. En bæredygtig fremtid

  27 ingeniøruddannelser på SDU – Syddansk Universitet (Odense og Sønderborg)

  Verden står i dag overfor mange udfordringer – som ingeniør fra SDU kan du blive en del af løsningen. Hør en ingeniørstuderende fra SDU i Odense fortælle om, hvordan det er at læse til

  på baggrund af egne erfaringer. Den studerende vil bl.a. komme ind på studievalg og studiestart, uddannelsens opbygning, fagene, projektarbejdet, studiemiljøet, samarbejde med erhvervslivet og karriereperspektiver.

 • 7. En verden af teknologi og muligheder

  Bliv diplomingeniør i biotekbyen Kalundborg

  Hvis du vælger en uddannelse som enten

  diplomingeniør i bioteknologi (nyt vindue) eller

  diplomingeniør i maskinteknologi (nyt vindue)

  bliver du en del af et lille nært og stærkt fagligt miljø, hvor vi arbejder helt tæt sammen med regionens bioteknologiske- og maskinteknologiske virksomheder. Med 3½ års uddannelse åbner du dine jobmuligheder inden for en række brancher, og i studietiden vil du særligt få indsigt i den verdensledende biotekindustri, der er placering i Kalundborg.

   

  Virksomhedsoplæg – Novo Nordisk

  Hør om job- og uddannelsesmulighederne i to store markedsførende globale/lokale virksomheder.

  er Danmarks største medicinalvirksomhed, der fremstiller insuliner, GLP-1-analog, glucagon, blødermedicin, væksthormon og kønshormoner. I Novo Nordisk vil du få 43.000 kolleger, og virksomheden har 30 millioner kunder og salg i 170 lande. 

   

  Frem i verden som Maskinmester eller Skibsfører hos Maersk

  Mød en af vores Maskinmester cadetter og hør om uddannelsen hos

  Maskinmesteruddannelsen er Danmarks bredeste tekniske lederuddannelse. Du bliver fagligt stærk og får kompetencer inden for bl.a. maskin- og el-teknik.

  Mød en af vores Skibsfører Cadetter hos

  Som skibsfører er dit overordnede ansvar at sejle og navigere skibet sikkert i havn. Du kommer til at styre verdens største containerskibe i hele verden. Uddannelsen giver dig værdifulde kompetencer inden for bl.a. navigation, dokning, ledelse, søret og meget mere.

Siden er sidst opdateret 18. oktober 2021